recept

Eljött az idő, hogy a turmixoló eszközeink erőforrásait átcsoportosítsuk: a krémlevesek pépesítése mellett/helyett kellemes frissítőket kreáljunk. Aki egyszer elkészítette saját smoothie-ját, jegeskávéját vagy turmixát az garantáltan nem csábul el egyetlen gyorséttermi fotó láttán sem. Kis ráfordítással házi készítésű italunk is ugyanolyan színes, ízes és fenséges lesz, mint bolti társai, nem beszélve arról, hogy az alapanyagokat kedvünkre válogatva egy kis csalafintasággal (pár levél spenót, egy kevés avokádó vagy egy marék kesudió) olyan végeredményt kaphatunk, ami nemcsak finom hűsítő, hanem kész energia- és vitamin bomba is. Ez a turmix is ezt az irányt követi, a jól ismert banánturmix friss eperrel és kesudióval feldobva (utóbbitól olyan érzésünk lesz, mintha egy nagy pohár sütit kortyolgatnánk). Plusz a három fő hozzávaló: a banán, az eper és a kesudió, olyan hasznos anyagokat tartalmaz, amitől fittebbek, egészségesebbek, ellenállóbbak leszünk, és a stresszt is jobban fogjuk bírni.

epres banánturmix

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 bögre tej
  • 1 és ½ bögrényi friss eper félbevágva
  • 1 egész banán felkarikázva
  • 1 marék kesudió (nem baj, ha nem natúr, a só csak kihozza az ízeket)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 kevés citromlé
  • ízlés szerint cukor és jég

Elkészítés:

Az alapanyagokat helyezzük turmixgépbe vagy ha botmixert használunk, akkor egy magas falú edénybe, és addig turmixoljuk, míg krémes állagúvá nem válik a turmix, majd töltsük üvegpohárba.

Tuning: tálalhatjuk friss eperrel vagy ropogós müzlivel megszórva.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s