recept

Lassan idén is búcsút kell vennünk a friss eper mennyei illatától, ami az eperszezon alkalmával egy rövid időre megédesíti az életünket. Kihasználva a hátralévő időt mi lehet kézenfekvőbb, mint feltöltődni a házi készítésű igazi epres ételekkel és italokkal, mint a finomabbnál finomabb epres sütemények vagy Larakka, Rosefleur és Youliaaa limonádéja. Persze gondolhatunk az elkövetkező epermentes időszakra és könnyedén készíthetünk lekvárt, szószt vagy szirupot. Elsőként egy egyszerű muffint próbáltam ki, amihez elég volt az a kevéske kis eper is, ami megúszta az esti falatozást. Kiváló reggelinek minősült és a kávé mellé sem volt utolsó!

Csokis epres muffin

fotó: youliaaa

HOZZÁVALÓK 12 nagy muffinhoz:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 ¼ dl tej
  • kb 2 marék eper
  • 1/2 tábla étcsokoládé
  • porcukor és citromlé a mázhoz

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a kis darabokra vágott étcsokoládét.
  2. Egy másik edényben a megolvasztott margarint, a cukrot és a tojást addig keverjük, míg krémes nem lesz. Ezután kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, valamint a tejet.
  3. A legvégén óvatosan belekeverjük a negyedekre vágott epret, hogy ne törjenek nagyon össze.
  4. A tésztát muffinpapírral bélelt vagy jól kivajazott muffintepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

TUNING:

  1. Bűnös élvezetkén készíthetünk cukormázat egy-két szem érett eperből, egy kiskanál citromléből és porcukorból. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy némi citromlében pépesítjük az epret (ha maradtak benne nagyobb darabok, azokat kivehetjük), majd annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy még éppen folyós állagú mázat kapjunk. Ezzel díszíthetjük a kihűlt muffinokat.
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s