Karácsonyi képeslap házilag

A saját magunk gyártotta képeslapok meghittebb ajándékul szolgálhatnak a rég nem látott ismerőseinknek, barátainknak  az e-mailben küldött youtube linkeknél és zenélő üdvözlőkártyáknál, habár utóbbiak is letagadhatatlanul elmaradhatatlan részei a karácsonyi üdvözlésnek. A komolyabb rajzolást vagy hajtogatást igénylő képeslapok azonban könnyen  kedvünket szeghetik, egy jó ötlettel azonban kikerülhetjük ezt, és látványos végeredményhez juthatunk. Ilyen ez a képeslap is! Csak kezdő varrótudásra van szükségünk, hogy elkészítsük egyénre szabott havazó képeslapunkat. Az ünnepek közeledtével sincs még késő, hogy nekifogjunk az alkotásnak és hóval borítsuk be a tájat!

letitsnowpostcard4

Amire szükség van a képeslap elkészítéséhez:

 • nyomtatott kép vagy képeslap
 • papír  és/vagy szalag a hópelyhekhez
 • papír a képeslap hátoldalához
 • átlátszó füzetborító (nem öntapadós) vagy tasak
 • ragasztó
 • tű és cérna
 • olló
 • lyukasztó a kör alakú hópelyhek elkészítéséhez
 • toll, ha magunk akarjuk rajzolni a feliratot

Az elkészítés menete:

 1. A képeslap hátterének választhatunk karácsonyi képeslapot, de az még érdekesebb, ha magunk keresgélünk kép után az interneten, így még személyre szabottabb és egyénibb lesz a képeslapunk. Nem kell mindenáron arra törekednünk, hogy karácsonyi vagy téli hátteret válasszunk, szerintem egy tengerparti táj igazán vicces alapul szolgálhat. Én ezúttal a nosztalgia jegyében a Reszkessetek betörőkből választottam egy jellegzetes momentumot, gondolom, nem kell részleteznem, hogy miért! 🙂
 2. Ha megvan a képünk, akkor vágjuk körbe, úgy, hogy maradjon néhány centis széle, és az átlátszó fóliából is vágjunk rá egy hasonló, szintén nagyobb méretű darabot. Fóliaként használhatunk régi füzet és könyvborítót vagy tasakot, a lényeg, hogy ne öntapadós legyen, és bírja a strapát, de azért tűvel könnyedén át lehessen szúrni.
 3. Ezután kezdhetjük körbevarrni a képet a fölé helyezett fóliával együtt. Mielőtt befejeznénk a varrást, ne felejtsük el beletölteni a hópelyhet, amit vagy úgy készíthetünk el, hogy lyukasztó segítségével színes vagy fehér papírból kis köröcskéket lyukasztunk, vagy a csomagoláshoz használt szalagokból is vághatunk kis darabkákat. Ha befejeztük a varrást, vágjuk körbe a képeslapot, hogy ne maradjanak felesleges részek a kép körül.
 4. Legvégül a képeslap hátsó oldalát fedjük el egy másik papírral, természetesen, ha a varrás hátoldala is szépen sikerült, akkor ez a lépés el is hagyható. Majd, ha megszáradt a ragasztás, még egyszer megigazíthatjuk a képeslapunkat széleit ollóval, és kész is! Rázzuk meg, és mint egy igazi hógömb, “Let it snow!”! 🙂

Tuning: ha valami igazán elegáns képeslapot szeretnénk készíteni, akkor hópelyhek gyanánt használhatunk gyöngyöt vagy flittert is akár!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s