recept 

A vizsgaidőszak végén, a hőguta határán: Larakka, Rosefleur és Youliaaa limonádéja az eperszezon emlékére.

A mélyhűtőben kutakodva előkerült egy adag fagyasztott eper, s mivel a jégkocka teljesen hozzánőtt a fagyasztóban keletkező jégtömbhöz, adta magát, hogy eperrel hűtsük le a limonádénkat. S ha már az alkoholtól tartózkodnunk kellett, koktél külsőt varázsoltunk az italunknak. Remek hűsítő a tikkasztó nyári napokon: enyhén édeskés és kellemesen fanyar!

Epres limonádé

fotó: rOsefleur

Hozzávalók:

  • 1 marék eper
  • 1 citrom leve + néhány szelet a díszítéshez
  • 1 kancsó víz
  • kristálycukor a díszítéshez és ízlés szerint a limonádéba is mehet (mi nem tettünk bele)

Elkészítés:

A citrom levét kifacsarjuk és egy kancsóba tesszük (mehet bele a húsa is bátran, de a magokat kerüljük), majd a megtisztított eperrel és egy kevés vízzel összeturmixoljuk. Ha édesebbre szeretnénk a limonádénkat csinálni, akkor a pépesítés előtt tegyünk bele némi cukrot vagy mézet. Ha kész, felöntjük buborékos vagy sima vízzel. És már kész is!

Tálaláskor a poharak szélét citrommal megnedvesítjük, majd cukorba mártjuk, bevágott citromkarikát helyezünk rá, és mehet bele a hűsítő epres limonádé egy jégkockával egyetemben. Az erkélyen vagy a teraszon fogyasztva nagyban megnöveli a kikapcsolódás faktorát! Gyorsan elkészíthető és alkoholmentes, így nemcsak hétvégére ajánljuk!

Tuning:

Ha nem alkoholmentes verzióban akarjuk elkészíteni, akkor víz helyett használjunk pezsgőt, igazi nyári koktélt kapunk!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s