recept

Az egészséges étkezés sajnos nem olcsó, azonban a közhiedelemmel ellentétben lehet finom az ilyen étek, csak a kreativitásunkat kell használni és ízletes fogásokat varázsolhatunk, s ha beszereztünk néhány drágábbnak számító alap hozzávalót (pl. olívaolaj), azokból egy jó ideig eléldegélhetünk, a többinél meg várni kell az adandó alkalomra, amikor jó vásárt köthetünk. Az ázsiai üzletekben sok különleges hozzávalót szerezhetünk be egy üdítő vitaminbombához. Mit csináljunk egy zacskó üvegtésztából, egy pici konzerv babcsírából és egy üveg bambuszrügyből? Salátát! Íme egy lehetséges elkészítési módja ezen alapanyagoknak!

fotó: youliaaa

Hozzávalók:

  • egy zacskó üvegtészta
  • egy pici konzerv babcsíra
  • fél üveg bambuszrügy (a másik feléből ínycsiklandozó házi édes-savanyú szószt készíthetünk)
  • egy darab cukkini
  • fél zacskó mirelit bébi répa vagy egy nagyobb darab sima répa
  • szezámmag

az öntethez: (ízlés szerint változtatható, érdemes megkóstolni készítés közben)

  • kb. 2-3 evőkanál fehérborecet (vagy bármilyen sima ecet, de azzal óvatosabban bánjunk)
  • kb. 1 evőkanál szójaszósz
  • kb. 1 evőkanál olívaolaj
  • kb. 1 evőkanál méz
  • némi petrezselyem (ha nincs friss, a szárított is megteszi)
  • citrombors
  • egy pici só

Elkészítés:

A répát feltesszük főzni ételízesítős vízben (ha nem mirelitet használunk, akkor próbáljuk vékony, hosszúkás darabokra vágni a répát), közben a cukkinit gyufaszál nagyságú darabokra vágjuk, majd a répával együtt főzzük. Ha kész, kiszedjük a zöldségeket és a levében néhány perc alatt elkészítjük a tésztát (a pontos főzési idő a csomagoláson megtalálható) és a répával, cukkinival együtt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a babcsírát (mehet levével együtt), a leszűrt bambuszrügyet (ennek elég ízetlen leve van, ezért ezt inkább mellőzzük, valamint a túl sok folyadék sem guszta a saláta alján). Ezek után leöntjük az előre összekevert öntettel és az egészet átforgatjuk. A végén megszórjuk, néhány perc alatt megpirított szezámmaggal, és már kész is a kiváló vacsora vagy egy ázsiai fűszerezéssel elkészített csirkemell körete!

Tuning:

Ha még különlegesebbé akarjuk varázsolni, tegyünk bele rák utánzatot vagy ha pénztárcánk engedi rákot, valamelyik összetevő helyett használhatunk akár bébi kukoricát is, de a konzerv gomba is remekül passzol ehhez a salátához. Ha pikánsabb öntetet szeretnénk, akkor tegyünk bele csípős kecsapot vagy ázsiai fűszerkeveréket. A szezámmag helyett vagy mellett használhatunk másféle magvakat is, pl. pirított mogyorót vagy diót!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s